Knalldebut!
Hvis jeg har regna riktig, så var du 21 da du debuterte. Hva vet du nå som du skulle ønske du visste da?
Jeg hadde en knalldebut, og solgte masse bøker og hadde det supergøy! Hvis jeg skulle sendt en hemmelig melding til Ida, 21, så ville det vært følgende: Du er SÅ FLINK og gjør SÅ BRA jobb, den frykten du har om at forlaget kommer til å si "Præhæ, kødda!" og la være å utgi boken helt på tampen, er fullstendig UBEGRUNNET. Den kommer til å komme tilbake hver utgivelse, og den er aldri sann. 

 

Forfatterskapet kommer først
Hvordan vil du beskrive skriverutinene dine?
Jeg har skriving som jobb nr 1, så jeg skriver hver dag. Jeg skriver tre sider for hånd hver morgen for å varme opp, og så skriver jeg på det som er dagens prosjekt, enten det er En Bok eller Tekster Til Internett. Alt annet kommer senere. Men det viktigste er ikke å ha en skriverutine, men en skrivededikasjon. Forfatterskapet mitt og jeg har en relasjon som kommer før f.eks - relasjonen til alle som har sendt meg en e-post. 

 

Det hemmelige trikset

Jeg har forsøkt å telle over antall bøker du har skrevet og kommer frem til 26 bøker siden debuten din i 2008. Hvordan greier du å være så produktiv?

Det er 30, det er noen som har glippet på listen der! Trikset er å skrive Hver Dag. (Du ser ikke mine 980 blogginnlegg og mange, mange tusen e-poster og innlegg i aviser og to tonn notatboksider der, men mye utgitte bøker henger sammen med Enda Flere Ikke-Utgitte tekster produsert.) 


Om å være forfatter
Drømmen er jo å bli forfatter! Hva er det beste og verste med å være det?
Jeg kommer ikke på noen fæle ting med det. Det er best. 

 

Bøker må skrives!
Har du noen tips til folk som fantaserer om å utgi bok?
Du kan ikke fantasere ut en bok. Skriv mer, tenk mindre

 

Heier på alle som vil skrive!

Vi gleder oss så mye til å se deg live hos Forfatterskolen! Men
For dem som ikke kjenner deg så godt enda, hvorfor bør alle få med seg
mentormøtet med deg?
At jeg heier veldig, veldig på alle som vil skrive, og at kallet mitt er å få folk til å skjønne at de er mer enn bra nok, og at det bare er å begynne - eller fortsette der du slapp. 

 

 

Ida Jackson er forfatter og blogger. Hun har vært nominert til Brageprisen med ungdomsromanen Danielle og med Morfar, Hitler og jeg for voksne. Brillebjørnserien hennes har solgt over 150.000 eksemplarer. Ida er ikke bare en produktiv og kritikerrost forfatter, hun er også en mester i å forløse andres skrivedrømmer. Med andre ord: Dette mentormøtet vil du ikke gå glipp av!


Tags


Du vil også kanskje like disse:

Et moderne folkeeventyr

Et moderne folkeeventyr

Ta kontakt med oss

Navn*
E-post*
Beskjed
0 of 350
>