Går det tregt med skrivingen om dagen? Vær så god, her skal du få 10 knalltips som vil sette fyr på skrivemotoren:

10 tips for å få skrivehjulene i gang

  1. Skriv litt hver dag (motoren må holdes i gang, ellers blir den rusten)
  2. La skriving være det første du gjør om morgenen. Da er hodet og kreativiteten på topp – og du forteller deg selv at skrivingen er øverst på agendaen.
  3. Følg Ray Radburys utfordring: Skriv 52 noveller i løpet av et år (én hver uke). Som han sier så treffende: Du kan ikke skrive 52 dårlige noveller. Kanskje du vil skrive 52 dikt i stedet? Prosjektet er lystbetont, fordi du hele tiden skriver noe nytt, og gir en følelse av fremgang, fordi du fullfører noe hver eneste uke. 
  4. Delta i skriveutfordringene som vi – Forfatterskolen – arrangerer i løpet av året (det vil komme flere – vi gleder oss skrivevilt til å dele)
  5. Lag en liste over skriverelaterte aktiviteter som du vil være med på. Her kan du møte andre skriveglade, få inspirasjon og tips.
  6. Skriv ned alt du må gjøre som ikke har noe med manuset å gjøre. Hvordan effektivisere dette så du skaper mer rom for skriving i hverdagen?
  7. Evaluer skriveprosessen din i slutten av hver måned. Hvordan er fremgangen? Er det noe som må justeres, eller går alt på skinner? NB! Hvis du er registrert i vårt gratis "skrivesystem" – Pilotleser – vil alt du skriver automatisk bli lagret. Du kan også sette opp en detaljert skriveplan. På den måten er det superenkelt å nå dine skrivemål (!)
  8. Forsøk å gjøre noe kreativt hver dag, selv om det ikke har noe med skriving å gjøre. Gå på en kunstutstilling, lytt til ny musikk, se en smal film. Dette kan både inspirere og utvide horisonten.  
  9. Viktig! Lær deg å like skriveprosessen. Det er lett å bli opphengt i sluttproduktet, men veien dit er enda viktigere. Hvordan gjøre den best mulig for deg selv? Som forfatter må du skrive mye, i ensomhet, og da er det viktig å motivere seg selv. 
  10. Del det du skriver med kompetente lesere. Prøv for eksempel det unike, og gratis, pilotsystemet vårt – spesialutviklet for kreativt skrivende: Pilotleser. Her kan du finne den perfekte pilotleser for akkurat ditt manus, testlese manus (hvis du ønsker), finne skrivevenner – og lagre manuset ditt som en profesjonell. Genialt, ikke sant? 

Lykke til – og del gjerne i kommentarfeltet. Hvilke tips likte du best? Har du kanskje et skrivetips å tilføye? Vi blir glade for innspill 🙂

Glade skrivestråler fra Heidi Anett,

Forfatterskolen


Tags


Du vil også kanskje like disse:

Å gi en stemme til naturen

Å gi en stemme til naturen

Ta kontakt med oss

Navn*
E-post*
Beskjed
0 of 350
>