Hvordan kom du til skrivingen?

Jeg har likt å skrive, lese og fortelle historier siden jeg var veldig ung. Men, det var først etter at jeg begynte å studere historie at skrivingen ble til noe mer. Fra det punktet var jeg ikke i tvil om hva som var målet i livet: Å skrive bøker. Å bli forfatter. Det ble en besettelse, på en god måte.


Hvordan ser en typisk skrivedag ut for deg?

Okei. Jeg står opp omkring klokka åtte. Drar på kontoret (jeg leier kontorplass for en billig penge) og trakter en stor kanne kaffe. Får på musikk eller en podkast på telefonen. Deretter jobber jeg til klokka fire. Jeg jobber omtrent én time av gangen og tar forholdsvis lange pauser hvor jeg leser en bok eller noe i den duren. Om jeg står fast i en tekst lukker jeg PCen og går meg en tur.

 

Hva skulle du ønske du hadde visst før du startet?

At det er et ensomt yrke å være forfatter på heltid. Det lønner seg å leie kontorplass, slik at man har noen å spise lunsj og være sosial sammen med.


Har du noen råd til de som drømmer om å bli forfatter?

Oi. Hmm. Ikke gi opp på et prosjekt bare fordi du mister interessen. Den kommer som oftes tilbake. Å være forfatter er en real tålmodighetsprøve. Skriv mye og les enda mer.


Skriver du på noe nå?

Ja! Akkurat nå jobber jeg med flere prosjekter. Jeg skriver en bok om norsk "True Crime" som kommer ut i løpet av 2023, en biografi som er tenkt utgitt i 2024 og en roman som jeg nettopp har kommet igang med.

 


Tags


Du vil også kanskje like disse:

Et moderne folkeeventyr

Et moderne folkeeventyr

Ta kontakt med oss

Navn*
E-post*
Beskjed
0 of 350
>