Hvordan kom du til skrivingen? 

Jeg har alltid elsket å skrive og å fortelle. Løp mye rundt i skogen som barn og fortalte historier til fuglene og trærne og meg selv. Og så har jeg etterpå fortsatt å skrive og fortelle, selv om det har gått både opp og ned og opp igjen og ned igjen, og nå satser jeg på at det holder seg mest oppe framover.  


Hvordan ser en typisk skrivedag ut for deg? 

Jeg drikker kaffe i lenestolen. Så setter jeg meg ved laptopen, åpner manus, sjekker mail, sjekker aviser og andre ting uten at det er noen grunn til det, sjekker mail igjen uten at det er noe poeng i det heller. Men så skriver jeg, og prøver å skrive til et mål jeg setter meg før jeg gjør noe annet. Målet varierer utfra hvor jeg er i prosessen.  


Hvordan vil du beskrive din prosess fra idé til ferdig bok? 

Etter at jeg har fått en ide, pleier jeg å notere masse rundt det, på papir. Jeg begynner et sted og noterer meg ut i alle retninger, karakteren, historien, og begge deler i sammenheng. Når jeg føler at jeg ikke har mye mer å legge til, så begynner jeg å skrive, skriver meg gjennom et ekstra kort førsteutkast. Så printer jeg det ut, leser det, noterer masse ut fra det igjen, helt til jeg ikke har mer å legge til, og så skriver jeg et nytt utkast. Det pleier å være mange utkast før det blir ferdig bok.  


Har du noen råd til de som drømmer om å bli forfatter? 

Det er det gamle kjedelige: skriv, skriv og skriv mer. Samtidig hjelper det ikke om man skriver og skriver, aldri så mye, om man ikke ser hva som kunne vært bedre og hva som funker dårlig. Så det er også viktig å få tilbakemeldinger fra noen. 


Skriver du på noe nå? 

Det kommer en ny bok fra meg til våren, og jeg jobber intenst med den om dagen. Det er en spenningsbok for barn, 9-12, og jeg gleder meg veldig til at den er ferdig. Å få boka di mellom hendene, er en fantastisk følelse! 


Hvor kan vi kjøpe bøkene dine? 

Magiprøven, som er nyest, har de inne i mange bokhandlere, Vega og Brådypt, som er de to første, er nok enklest å bestille på nettet. Klikk deg inn på norli.no eller ark.no eller en annen nettbokhandel du liker og søk på navnet mitt.  

 


Tags


Du vil også kanskje like disse:

Et moderne folkeeventyr

Et moderne folkeeventyr

Ta kontakt med oss

Navn*
E-post*
Beskjed
0 of 350
>