Hva betyr bøker og lesing for deg?
- Det betyr avslappning, hvile, kunnskap, eventyr og så mye mer. Jeg bruker bøkene både til å oppleve nye ting og lære, men også til å slappe av, koble av og få et avbrekk i en ellers hektisk hverdag. 

Hvordan starta du å blogge/instagramme om bøker?
- Jeg jobbet som butikksjef i Norli i noen år, og drev en konto for butikken min. Jeg ble kjent med så mange fine folk og syns det var gøy å holde meg oppdatert på andres tanker og lesevaner, men da jeg skulle bytte butikk måtte jeg jo også bytte konto. Da fikk jeg et behov for å lage mitt eget lille hjørne på internet som ble readygoread. 

Hvor mange bøker leser du i året og hvordan i alle dager rekker du det?
- Det blir fort 100-150 bøker i året, og ja, jeg inkluderer lydbøker i den utregningen. Litteraturen er noe jeg prioriterer i hverdagen, så jeg prøver å få lest litt hver dag, i tillegg til at jeg har en ganske høy lesehastighet. Jeg prøver å fokusere mindre på antall bøker og antall sider enn jeg har gjort de siste årene, fordi det til syvende og sist skal handle om leseopplevelsene og ikke antallet. i 2020 satte jeg meg et mål om 50.000 sider, og da måtte jeg virkelig jobbe for å få det til. Har fortsatt litt "hangover" etter det, og jobber med å finne tilbake til ekte leseglede som ikke er preget av noen form for konkurranse mot meg selv og andre. 

Hva bør en forfatter tenke på når det kommer til sosiale medier? 
- Å la leseren bli kjent med deg! Alle forfatterne jeg genuint liker å følge på sosiale medier lar meg være en del av hverdagen deres og tar meg inn i deres verden. Jeg har veldig tro på å være personlig på sosiale medier, men det er viktig å bemerke at det er forskjell på personlig og privat. Dette og mer er blant annet det jeg skal snakke om på mentormøtet 4. april.

Du virker som en person som leser langt bredere enn din egen
favorittsjanger. Hvis det er tilfelle, kan du si noe om det?
- Jeg er en ekstremt allsidig leser, og vil faktisk påstå at jeg leser alt. Jeg har selvfølgelig sjangre og bøker jeg liker bedre enn andre, men det er sjeldent noe jeg velger bort pga form og fasong. Utenom mitt "hat" mot romanromaner da, men det får du nesten følge meg på Instagram for å få vite mer om. 

Hvilket råd skulle du selv ønske du hadde fått før du starta?
- Ikke vær redd for å starte en samtale med personer du følger og beundrer. De fleste er åpne for å gi råd og dele av sine erfaringer, og man lærer mest av hverandre. 
 

Malin Adriaensen driver litteraturkontoen @readygoread på Instagram og podcasten Boksnakk. 
Hun har over fem tusen følgere og brenner for å spre leselyst og leseglede.
Hun har jobbet som daglig leder i flere Norli-butikker og fikk Serviceprisen for sitt engasjement i butikken og på sosiale medier. 
Ett år leste Malin hele 173 bøker, og hun elsker å dele de gode leseopplevelse sine med andre. 
Det er ingen tvil om at alle skrivende mennesker som ønsker seg
synlighet må få med seg dette mentormøtet om hvordan bruke sosiale
medier som forfatter på best mulig måte. 4.april 2022 klokken 20.00. Vel
møtt!


Tags


Du vil også kanskje like disse:

Et moderne folkeeventyr

Et moderne folkeeventyr

Ta kontakt med oss

Navn*
E-post*
Beskjed
0 of 350
>