Hvordan kom du til skrivinga?

Den viktigste veien min inn i skrivingen var gjennom rollespillene jeg spilte i tenårene. Etter hvert skrev jeg alle spillhistoriene selv, og designet store univers kameratene mine kunne spille i (forestill deg Dungeons and Dragons-varianten gjengen spiller i 'Stranger Things'). Behovet for å improvisere har nok gitt meg den intuitive tilnærming til skriving.

 

Hvordan ser en typisk skrivedag ut for deg?

Jeg skriver best før lunsj: På mine vanlige arbeidsdager skiver jeg mellom 0600-0800. På ettermiddagen leser jeg ofte gjennom dagens tekst og gjør justeringer.

 

Hvordan får du bøkene dine til å bli spennende?

Det må stå noe på spill som leseren kan identifisere seg med. Tydelige personer og interessante konflikter. Og så har jeg et knippe grep jeg bruker til å lage mange små spenningsbuer under den buen som strekker seg fra begynnelse til slutt. På den måten håper jeg leseren synes det er vanskelig å legge fra seg boken.

 

Har du noen gode råd til de som drømmer om å bli publisert?

Det beste rådet jeg kan gi, annet enn at for å skrive bra så må du også lese mye (og variert), er å dele teksten med noen som du vet vil gi deg en konstruktiv tilbakemelding. Det er den enste måten å bli bedre på.

 

Hvorfor skal folk se på mentormøtet med deg?

Jeg har etter hvert skrevet noen bøker, og håper de erfaringene jeg har gjort meg vil være til hjelp for andre som skriver. Jeg er spesielt opptatt av måter for å skape driv- og spenning på ulike nivåer i en roman, samt hvordan man kan få dialogen til å fungere innenfor fortellingens kontekst.

 

Og hvor kan vi finne bøkene dine?

De fleste kan bestilles på nettet, de tre siste titlene (i alle fall) er å finne i bokhandlerne. Så er de fleste titlene på Storytel eller Fabel, og som ebok.

 

Ørjan Nordhus Karlsson har skrevet tjue romaner, en rekke noveller og tre oversettelser. Han har skrevet krim, spenning og sci-fi og skriver like lett for ungdom som for voksne. Bøkene hans får svært gode anmeldelser og både femmere og seksere trilles om hverandre når han kommer med en utgivelse. Ørjan ble også nominert til Sølvkniven for spenningsromanen Rød stjerne. Det er bare å glede seg til mentormøtet 28.mars!

 


Tags


Du vil også kanskje like disse:

Et moderne folkeeventyr

Et moderne folkeeventyr

Ta kontakt med oss

Navn*
E-post*
Beskjed
0 of 350
>